Ekonomika

Žádná země světa nezbohatla pouze na montovnách a manuální práci!

TOHLE S NÁMI SKONČÍ!

Všichni víme, že žádná země světa skutečně nezbohatla jenom na montovnách a manuální práci. Strategická hospodářská chyba politické garnitury za posledních 30 let! Budoucnost, blahobyt, bohatství zajistí pouze a jenom investice do vzdělání, výzkumu a vývoje. Pouze vzdělaný národ, podílející se na světových unikátech, mající světové patenty, může zbohatnout a tím zbohatnou i občané takové země. A my máme, o co se opřít. Měli jsme a stále máme skvělé výzkumníky, skvělé vědce, lékaře, fyziky a mnohé další. Mnoho společností vděčí za zvýšení zisků svým zaměstnancům, dělníkům, kteří přemýšlí nad tím, co dělají a navrhují různé "zlepšováky" a malé vynálezy. Máme být na co pyšní! Máme povinnost tyto aktivity, směřující k bohatství, podpořit.

1. Školství - je v samostatné kapitole - všeobecně - bude změněn systém k nejlepším školským systémům světa. Náš cíl je být v 10-ti nejlepších školských systémech světa, tedy posun o desítky míst vpřed! 

2. Struktura hospodářství - naše země, naši občané, podnikatelé, vlastní naprostou menšinu všech podnikatelských aktivit a subjektů. Za 30 let se tu vytvořila země plná montoven, kde naši občané jenom montují z dílů hotové produkty. Tomu odpovídá i HDP, které je podstatně nižší, než by mohlo být. Začneme podporovat výhradně české podnikatele, především malé a střední firmy. O změnách v oblasti daní i účetnictví jsme již psali, bude vše natolik zjednodušeno, že již žádný podnikatel nebude potřebovat účetní, ani daňového poradce. Bude to tak jednoduché, jako nikdy před tím. Zrušíme jakékoliv neinvestiční dotace. Máme-li být soběstační, musíme začít podporovat české podnikatele. Odmítáme podporovat jakékoliv příměsi do benzínů a nafty! Nebudeme uměle, pomocí nesmyslných dotací, vytvářet miliardáře, milionáře. Poctivá práce musí být dobře zaplacena.  Stejně, jako v Německu, Belgii, Británii, i u nás musí tvořit střední třídu ten, kdo pracuje. Výsledek 30 let vlády jakopolitiků je ten, že u nás střední třída téměř neexistuje. Minimální mzda bude vázána procentem na průměrnou mzdu - tedy ve výši 80% průměrné mzdy. 

3. Zamezíme daňovým únikům a vyvádění peněz z naší země - Bohatství korporací je vytvářeno i na našem území. Proto má být část bohatství těchto korporací v naší zemi, formou daní, ponechána ku prospěchu těch, kteří jej vytváří. Daňové úniky korporací jsou EU odhadovány na 200 miliard ročně, tj. téměř 20% celkových příjmů našeho státního rozpočtu bez dotací EU. Pro jednoduché počty, důchodce by mohl mít, když těmto podvodům zamezíme, místo 10 tisíc Kč měsíčně hned 16.000 Kč měsíčně. Nebo jinak, je to cca 20.000 Kč na každého občana ročně navíc, včetně narozených dětí. Jsme země bohatá, ale vládnoucí garnitura nás celých 30 let okrádá o naše peníze tím, že nečinně přihlíží daňovým podvodům korporací. Tomu zamezíme snadno - Obratovou daní. Z každého příjmu peněz zaplatí firma, občan - cca 10-15%. Občan ze mzdy, firma z tržby a to prakticky hned, při jejím přijetí (daně se začnou platit měsíčně). Díky zjednodušení účetnictví - příjem, výdej, sklad - dojde ke snadné možnosti zjistit případné podvody na daních, protože touto evidenci skončí různé manipulace, pokusy o zatajování apod. Přestanou existovat řetězce, specializující se na rozkrádání našeho bohatství. Díky zrušení DPH dojde k zamezení podvodů na DPH ve výši cca 100 miliard ročně! DPH - daň z přidané hodnoty - je největší zlodějina porevolučních jakopolitiků - další 21% daň ze všeho. To skončí! 

4. Investice do vzdělání, výzkumu a vývoje - změníme školský systém podle nejlepších školských systému světa. Budeme investovat do vzdělanosti generací, podpoříme snahu občanů o vzdělávání i pracující generaci, například možností studovat vysokou školu i při zaměstnání, stát se bude finančně významně podílet na výzkumu a vývoji, přičemž po úspěších v této oblasti bude mít i významný finanční podíl z případného prodeje patentů, výrobků apod. O investicích v této oblasti budou rozhodovat samotní vědci, skrze Českou Akademii věd, společně s občany země. Umožníme internetové hlasování o primárních investicích do výzkumu a vývoje. Prodali jsme kontaktní čočky, léky na AIDS, žloutenku apod. Víte, kolik z toho bylo peněz? Ale ve státní kasičce minimum.

5. Ekologie - Pokud máme chtít žít v této zemi, což je našim přáním, poté se o ni musíme sami starat. Podpoříme ekologické projekty, které budou mít pro naši budoucnost prokazatelný smysl. Místo bilionu pro solární barony dáme každé rodině příspěvek, z evropských dotací, na vybudování solárního ohřevu na dům, či byt. Ne solární baroni, ale občané této země mají mít prospěch z evropských dotací, žádní miliardáři, milionáři, kšeftmani, mafie, ale občané této země. Odmítneme jakékoliv povinné příměsi do pohonných hmot motorových vozidel. Podpoříme proti tomu vývoj motorových vozidel s alternativními pohony a dalších ekologických aktivit. 

6. EU - jsme pevnou součástí Evropské unie, nejsme ovšem jejím vazalem. Máme povinnost být aktivní při vyjednávání, používat právo veta v podstatných věcech, ale sami nabízet alternativní řešení. Nesmíme být pasivními členy, kteří bezmyšlenkovitě přejímají jakákoliv nesmyslná nařízení EU. EU je naší velkou příležitostí nejen k bohatství materiálnímu, ale i duševnímu. Zatím tuto příležitost opomíjíme, nebo bohatne jenom úzký okruh tzv. podnikatelů, přitom jsme dlouhodobě odmítali nabídky EU, které by naší zemi přinesly prosperitu, především týkající se výzkumu a vývoje. Je potřeba přestat vnímat EU jako zlo. Je to projekt, který je světově nejbohatším a nejúspěšnějším teritoriem s nejlepší kvalitou života občanů.  Otázka přijetí jednotné měny EURo je otázkou, která rozděluje naši zemi. Nejsou předkládána fakta, přijetí EURo je opředeno mýty, které rezonují společností. Předložíme občanům fakta PRO i PROTI. K přijetí EURa jsme se zavázali přístupovými dohodami. Slušný člověk dohody dodržuje. Je pouze na nás, kdy se rozhodneme EURo přijmout. V současné situaci ovšem nejsme na jeho přijetí připraveni. Jednou za 2 roky se budeme ptát občanů na termín přijetí Euro, zda ano, či ještě ne. 

7. Země třetího světa - Jsme zemí, která byla založena na humanitárních základech myšlenek T. G. Masaryka. Jsme povinni pomáhat rozvojovým zemím a jejich obyvatelstvu v rozvoji, na kterém se můžeme ekonomicky aktivně podílet, protože pouze tak můžeme zabránit ekonomické migraci tamního obyvatelstva, ale také, díky investicím, více bohatnout. Vzájemné partnerství a obchod bude založeno pouze za předpokladu dodržování základních lidských práv v dané zemi. Nemůžeme tolerovat dětskou práci, dětskou prostituci, nerovnoprávnost žen a mužů, stíhání pro politické názory, diktátorské režimy, režimy, ohrožující bezpečnost a stabilitu Evropy. Základním předpokladem pro hospodářskou spolupráci se zeměmi třetího světa je demokratické zřízení daného státu. Země, které tento předpoklad nesplňují, zatížíme dovozním clem, v souladu s EU, kde budeme podobná stanoviska prosazovat. Jsme malým státem, který si může vybírat, komu chce dodávat zboží, služby, know how. Investice českých firem do zemí třetího světa jsou základem prosperity naší země, vedle investic do vzdělání, výzkumu a vývoje. 

8. Migrace - zdánlivě nesouvisející téma, které ovšem s ekonomikou země úzce souvisí. Na mnohé profese již nekandidují naši občané, odmítají je vykonávat, je nutné na ně přijmout jiné, zahraniční, pracovníky, tzv. ekonomické migranty. V situaci, kdy jsou na Úřadech práce evidováni opravdu pouze nezaměstnatelní, nám chybí více jak 200.000 pracovníků jenom v průmyslu. Snížením počtu státních zaměstnanců dokážeme tuto poptávku z části zaplnit, ale nezaplníme jimi chybějící lékaře, zdravotní sestry, pracovníky na opravu silnic, řidiče, dělníky všech profesí. Migrace není zlo, naše země je plná migrantů! Problémy současné migrace jsou nezvládnuté sociální systémy, přespřílišné, až úzkoprsé dodržování lidských práv a ne zcela zdařilý výklad těchto práv, která jsou z mezinárodních úmluv, nefunkční policie. Je rozdíl mezi uprchlíkem a migrantem. Uprchlík prchá před válkou, máme povinnost, pokud u nás požádá o azyl, tuto žádost přezkoumat a případně azyl udělit. To naše země činí. Není jediný důvod nepřijmout ekonomického migranta, pokud máme nedostatek lékařů, a je to lékař, přijmout, při nedostatku dělníků, přijmout dělníky. Problémem není migrace, ale nevymahatelnost práva a omezené možnosti Policie. Kdo bude dodržovat náš právní řád, má u nás dveře otevřené. Kdo odmítá náš právní řád dodržovat, nechť k nám ani nechodí, protože pokud přijde, nebude dodržovat náš právní řád, rychle bude navrácen do země původu! Pomáháme, ale nejsme zaopatřovací ústav pro podvodníky, hrající si na uprchlíky. 

9. Zrušení sociálních dávek - Vysoké sociální dávky jsou lákadlem pro různé ekonomické migranty, vydávat se za uprchlíky. Mnohé země odmítají své sociální systémy změnit. S námi to skončí! Příspěvky na bydlení podporují "bílou mafii", ze které se stávají milionáři z našich daní. Parazitování na daních pracujících nadále nepřipustíme. Přídavky na děti jsou přežitkem, nahradí se daňovým malusem - tedy snížením obratové daně rodičům, čímž zvýšíme tento příspěvek. Rodičovská dovolená skončí v délce 4 let. Máme nejdelší rodičovskou dovolenou na světě, přitom jednu z nejnižších porodností. Při narození dítěte rodičům, bude jim státem vyplacena částka, v celé výši dnešní rodičovské dovolené, jak s ní naloží, je jejich věc. Stát tu není od toho, aby občanům diktoval, jak mají hospodařit s financemi, které jsou "odměnou" státu za jakoukoliv činnost, která je ku prospěchu země. Zrušíme podporu v nezaměstnanosti. Každý, kdo může pracovat, pracuje, nebo si práci najde. Spolu se změnou Zákoníku práce dojde k situaci, že 3 měsíce bude mít zaměstnanec, pokud dostane výpověď ze strany zaměstnavatele, předem zaplaceny. Sociální není socialistický. Sociální systém má za úkol pomoci těm nejzranitelnějším, ne umožňovat někomu na něm parazitovat. Občanům, kteří se ocitnou v nesnázích, bude okamžitě nabídnuta pomoc - dočasné ubytování, potravinové lístky, oblečení, nabídka pomoci při hledání bydlení a práce. 

10. Handicapovaní - Člověk, který je zdravotně postižen, ať mentálně, nebo fyzicky, mající nárok na pobírání dnešních sociálních dávek, bude tyto dostávat, v odpovídající výši, nadále, přímo ze Státního rozpočtu. Handicapovaným lidem zajistíme slušný život, včetně možnosti pracovat, umožní-li jim to jejich handicap. Konec jejich diskriminace. Vyspělá společnost se pozná podle toho, jak se umí postarat o potřebné. Základem takové pomoci je rodina! Stát musí vytvořit podmínky pro rodiny handicapovaných, které jim umožní důstojný život. A to uděláme! Jak? Neopraví se, ani nepostaví, jediný chodník, který nebude bezbariérový, nekoupí se jediný autobus, který nebude bezbariérový, je-li nutná péče o handicapovanou osobu, bude se o ni moci starat rodinný příslušník, který bude pobírat státní příspěvek na péči v takové výši, že oba budou mít důstojný život. Je toho mnoho, co je nutné změnit, ale toto bude priorita! 

11. Živnostníci, malé a střední podniky - Nikdo si neumí představit život bez řemeslníků, malých obchůdků, firem. Ukončíme jejich šikanu. Daleko důležitější pro stát je jejich práce, pro všechny občany, než nesmyslný hon o jejich sedření z kůže. Zrušíme nesmyslné povinnosti, podpoříme výchovu mladých lidí v rukou řemeslníků, předávání zkušeností odborníků, jako jsou stavaři, elektrikáři, vodoinstaltéři, automechanici a mnohé další profese, do rukou mladých nadějných řemeslníků. Otevřeme, pomocí našich Ambasád, zahraniční trhy právě jim, řemeslníkům, živnostníkům, malým a středním českým podnikatelům. Ukončíme fungování učilišť, proti tomu podpoříme praktickou výchovu u skutečných mistrů oboru, kteří v rámci ukončení státního honu na ně budou rádi předávat své zkušenosti. Pro naši zemi jsou řemeslníky, živnostníci, malé a středí firmy nepostradatelné. 

 

 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.