Blog

Proč se o tom nemluví?

Proč se o tom nemluví?

Naše země bude hospodařit se schodkem cca 500.000.000.000,- Kč (pět set miliard). Kdyby měla naše země žít, jako každá domácnost, musela by prostě v letošním roce, v minulém roce, v příštím roce, kdy se očekává podobný schodek státního rozpočtu, snížit výdaje o tuto částku. Mezitím nás vláda, ale i opozice, utvrzují, že to není nic tak hrozného, mít takový schodek. Pro ně asi ne, ale každou jinou domácnost by adekvátní neplacení dluhů, ve výši překračující třetinu příjmu za rok, vyhnalo z domova na ulici, kde by museli trávit asi již zbytek života, protože takový dluh bývá dost těžko splatitelný, pokud si k němu přičtete i adekvátní úroky, které nás všechny jenom letos přijdou na nějakých 160.000.000.000,- Kč (ano, 160 miliard).

Místo seriózní debaty, ale hlavně kroků, které povedou ke snížení výdajů státního rozpočtu, jsme „uklidňováni“, že jsme jednou z nejméně ZADLUŽENÝCH zemí EU. Jenže naprostá většina zemí žije mimo prostor EU, tedy měřítko zadluženosti zemí EU je poněkud „osekané“, ale je to stejné, jako když někdo tvrdí, že narodit se a mít 2 prsty na každé ruce je výborné, že jsou tací, co mají na jedné ruce jenom 1 prst, na druhé také 2.

Jenom pro představu, celký schodek rozpočtu je na úrovni celkových výdajů na důchody, které jsou největším výdajem státu, kolem 520 miliard. Jenom na úrocích ročně zaplatíme o 50 mld více, než má k dispozici celé Ministerstvo dopravy na celý rok a to jsou výdaje na výstavbu a údržbu silniční sítě, železničních tratí, miliardových nákladů na provoz železnic apod. Jenom na úrocích. Celkově tedy ročně přijdeme o neuvěřitelných cca 660 miliard korun, které jsou téměř polovinou příjmů našeho státního rozpočtu. A to do této částky nejsou započítány výdaje na dluh u EU, který není součástí státního rozpočtu výdajové stránky, ve výši cca 270 miliard Kč.

My nabízíme alternativu vůči současné politice, která tu trvá 30 let a nedokázala zajistit našim občanům důstojné životy, ať již pracujícím, nebo seniorům v důchodu. Nenabízíme antiBabiš kampaň, protože to není řešení. Nabízíme řešení. Prosté škrtání na výdajové stránce rozpočtu, jaké předváděl ing. Kalousek, je prostým nesmyslem. Zvyšování daní je druhým prostým nesmyslem, kdy v této věci vás budou všichni přesvědčovat, že jiná cesta není. Ale je, je jich hned více.

První možnost

Nechat vše tak, jak to je. Díky propadu HDP dojde nyní k oživení ekonomiky, tím i vyššímu výběru daní a tím i možnosti snižovat naše zadlužení. Problém je, že již za 3 roky si nebudeme mít kde půjčit, protože nám nikdo nepůjčí. A do té doby se naše ekonomika pro nesmyslném zásahu vlády a opozice, jejím uzavření a omezení, nedostane na úroveň, která by znamenala možnost vyrovnaného rozpočtu, bez snížení výdajů.

Druhá možnost

Snížit výdaje. Vetovat veškeré snahy EU o další byrokratické a administrativní povinnosti, protože tyto nutí vládu přijímat neustále větší množství úředníků, kteří jejich nařízení musí vynucovat, dohlížet na něj apod. Je čas sdělit EU, že už nic takového dělat nebude. Musíme na to najít spojence, kteří nás podpoří. Ekonomiky všech zemí EU jsou prakticky před bankrotem. Postavit se čelem k realitě, která je otřesná, máme tu přes milion státem placených zaměstnanců, běžný stát si vystačí s třetinou.

Snížit počet policistů na polovinu. Máme největší počet policistů na 100 tisíc obyvatel na světě. K nim ještě máme Městské policie, Obecní apod. Je naprosto evidentní, že policisté nedělají svoji práci. Tímto se ušetří desítky miliard Kč.

Zamezit šedé ekonomice, především „práci na černo“. To musí jít ruku v ruce se změnou exekučního zákona. V současné situaci nejsou dlužníci motivováni k lépe placené práci, je pro ně výhodnější a přes 100 tisíc lidí to tak dělá, že jsou hlášeny na Úřadech práce, pobírají sociální dávky, své dluhy stejně neplatí, ale poté chodí pracovat „na černo“. Je jich nejméně 100 tisíc. To jsou desítky miliard, které utečou státnímu rozpočtu. Exekuce mají být vedeny procentuální srážkou ze mzdy, nemají se odvíjet od existenčního, nebo životního minima. Poté totiž dlužníkům nezbývá finanční částka, kterou by mohli investovat do získání kvalifikace, například oprávnění k řízení VZV, řidičského oprávnění pro řízení kamionu, oprávnění k řízení bagrů, jeřábů apod., aby si zvýšili příjem, přičemž procentuálně v exekuci odvedou větší částku. Navíc nebudou nuceni pracovat „na černo“, pokud budou moci vést alespoň lehce podprůměrný život, po dobu splacení dluhů. Pokud budou dluhy spláceny procentem z příjmu, není potřeba nákladných exekutorů, ale pouhého rozsudku soudu, který je i tak nezbytný pro zahájení exekuce. Vše ostatní zařídí zaměstnavatel.

Skokově zvýšit minimální mzdu na úroveň 25-30 tisíc měsíčně, tímto se také skokově zvýší výběr daní, sociálních a zdravotních odvodů. Zároveň se tím zvýší i životní úroveň obyvatelstva. Odmítáme nesmysly, že při tomto zvýšení mzdy se zvýší i ceny. Ceny v Německu, Švýcarsku, Belgii, Nizozemí apod., tento nesmysl vyvrací. Máme 67% produktivitu německého občana, bez zvýšení cen lze zvýšit mzdy a platy na úroveň 67% reální kupní síly německého občana, tedy 2x tolik, než je současný stav. Tímto stát získa více jak 100 miliard korun ročně navíc, zpětným efektem získá další příjem z DPH a daní podnikatelů, protože se tímto masivně podpoří kupní síla a ochota utrácet více, než nyní, což je odhadem dalších cca 100 mld Kč. Jistě dojde k mírnému posunu cen, především ve službách, kde se ceny dorovnají cenám západním, ale na ceny výrobků to mít vliv nebude, pokud ano, tak v jednotkách procent. Stejně tak je nutné zvýšit důchody.

Snížení počtu státních zaměstnanců pomocí urychlené digitalizace, poskytnutí služeb úředníka pomocí on-line možností, jako je Datová schránka apod. Počet státních zaměstnanců lze snížit o 30% během jednoho roku. Toto ušetří minimálně 150 miliard korun.

Urychlená školská reforma po vzoru nejvyspělejších států světa, se zavedením školného na vysokých školách, včetně studijních půjček. Je to jeden z našich programových bodů, který zajistí kvalitní vysokoškolská studia, zlepší finanční možnosti samotných škol, ale také mnohé z trhu odstraní, především ty nekvalitní. Tímto se získá dalších minimálně 50 miliard korun.

Třetí možnost

Zvyšování daní. V dané situaci je to nejhorší možnost, která se nabízí. Ekonomická recese, která by tu byla i bez coronaviru, snížení kupní síly obyvatelstva, v případě zvýšení nepřímých daní – DPH, spotřební daň – toto povede ke zvýšení cen, snížení kupní síly, zvýšení inflace. Efekt je dočasný vyšší výběr daní. Žádné daně ovšem nemůžete zvyšovat o 30% výpadku příjmů státního rozpočtu. Je to nejjednodušší řešení, ale také nejhloupější.

Čtvrtá možnost

Kombinace zvýšení daní a snížení výdajů státu. Výdaje státu nelze snížit bez razantního zásahu vlády, která neumožní povinnosti přijímaní dalších byrokratických nesmyslů z EU, nelze propouštět úředníky bez změn v legislativě, zrušení tisíců zákonů a nařízení, bez systémových změn, které musí vést ke zlepšení kvality života občanů. Proti tomu příjmy státu nelze získat jinak, než zvýšením daní, což se podepíše na nižší spotřebě, pokud vláda neučiní systémové změny, o kterých píšeme ve druhé možnosti, nebo jiné.


 

Je velká škoda, že jsme jediní, kteří přináší nějaké způsoby řešení, vyjma nesmyslu – zvýšit daně.

 

Copak se to děje?

Dalo by se to nazvat rubrikou - Nad dopisy diváků - v tomto případě čtenářů.

Naše stránky vznikly, jako alternativa k současné politické a společenské situaci, asi byste mohli očekávat něco jiného, než je postup vlády a opozice, která s postupem vlády, de facto, souhlasí.

V současné době dochází k uvolnění totalitních praktik, horších než za Protektorátu, a konečně se můžeme jít ostříhat, koupit si obuv apod. Ale! Nemuselo k tomu vůbec dojít, pokud by vláda ČR postupovala v souladu s naším doporučením, tedy, chránit ohrožené, neohroženým ponechat volnost. Více si přečtete v komentáři - Jak bychom to dělali my, být u moci. 

I přesto na nás zaútočilo nebývalé množství čtenářů, prý, jak si to představujeme, diskriminovat "jenom" část obyvatel apod. Děkujeme za jejich připomínky. Kdyby si více lépe přečetli náš kometář, dospěli by k názoru, jako naprostá většina našich čtenářů, že náš návrh řešení byl podmíněn souhlasem dotčených. Asi je již zvykem, že lidé jsou ochotni se podřídit totalitním nařízením, nejsou ochotni se rozhodovat sami, z toho vyplývá obrovské množství reakcí, které jsme obdrželi. 

Naše stránky jsou určeny všem, ať již příznivcům, nebo odpůrcům, ale, odpůrci by měli pochopit, že my zastáváme svobodu a demokracii, nic více, nic méně. Jistě, chcete totalitu, my ne! Jistě, chcete "ochranu státu", my ne! Jistě, chcete svobodu a demokracii, ale toho nejde docílit bez bezmezné ochrany osobních svobod. Je potřeba si vybrat. 

Nyní se naše země ocitá na křižovatce, která nadále bude určovat směr, buď směrem k totalitě, nebo směrem k totalitě. Jistě, cesta ke svobodě je složitější, ale úspěšnější, docílíme svobody, cesta k totalitě je jednodušší, stačí kývnout a je tu hned. Totalita je snažší cesta, svoboda a demokracie je cesta složitější, tak tomu bylo vždy. 

Nechceme nové Novotné, Husáky, Gottwaldy, Zápotocké, chceme nové Masaryky. A právě proto jste s námi. 

Výzva občanům

Odmítáme další prodlužování nouzového stavu

Opět byl prodloužen nouzový stav, který je absolutně nesmyslný a z našeho pohledu i nezákonný. Důvodem k prodloužení není zájem vlády o naše zdraví, který by také nebyl legitimním důvodem, protože občané nepatří státu, ale stát patří občanům, tudíž žádná vláda nemá co omezovat občany, kteří být omezováni nechtějí, ale důvodem je neschopnost vlády zajistit dostatek lůžek na JIP a ARO a kvalifikovaný personál, což není zákonným důvodem pro prodloužení nouzového stavu.

Proto vyzýváme občany, aby se zapojili do občanských aktivit, které směřují k odstranění těchto nezákonných, totalitních, praktik a vyzvali vládu, včetně poslanců a senátorů, ke změně přístupu vlády v opatřeních, která jsou v současné době nesmyslná a nezákonná. 

Postup, který je jediný účinný, jsme uvedli v minulém článku. Je nepochybné, že kroky vlády nevedou ke zlepšení situace, ani k řešení samotného problému, jehož řešením není opakovaná vakcinace, ale promoření obyvatel ve věkové skupině 0-65 let, umožňuje-li to daným jejich zdravotní stav. Teprve poté má být umožněna vakcinace, ale plně hrazena občany. 

Vyzýváme vás k účasti na demonstracích proti totalitním praktikám vlády, k podpoře podnikatelů, zaměstnanců, kteří nyní hromadně přichází o práci, proti dalším milionům exekucí. Jenom v souvislosti s nesmyslnými opatřeními vlády bylo nařízeno přes 4,3 miliony nových exekucí vůči občanům, kteří se v platební neschopnosti ocitli bez vlastního přičinění a možností se jakkoliv bránit. Je nutné se totalitním praktikám postavit čelem a jasně vládě sdělit, že již další nebudeme tolerovat.

Čl. 23 Listiny práv a svobod nám garantuje možnost, postavit se totalitě i se zbraní v ruce a bránit svobodu a demokracii v naší zemi. Tato je součástí ústavního pořádku v naší zemi. Aktivujme tento článek a začněme bránit naši svobodu a demokracii.

Best in Covid, aneb, co bychom dělali my, kdybychom byli ve vládě

Best in covid

Téměř nečinně, s otevřenou pusou, přihlížíme k likvidaci naší země v rukách současné vlády, ale i opozice, která ji v tom podporuje. Nejenže nesouhlasíme s vyhlášeným nouzovým stavem, protože je podle nás neústavní, nemá žádné opodstatnění, jedná se o zneužití moci, ale ještě s horším pocitem sledujeme nástup totality k moci, její upevňování a nesmyslnost jednání v každém jednotlivém kroku, co v této době činí.

Podle tabulky úmrtí, kterou zveřejnil portál Novinky, je nepochybné, že nejvíce ohroženou skupinou obyvatel nemocí Covid-19 (budeme ji nazývat čínská chřipka) je skupina obyvatel ve věku 65+. Tabulka je ZDE.

Ve věku 0-65 let jsou obyvatelé touto nemocí ohroženi asi jako dopravními nehodami, zraněním s následky smrti, sezónní chřipkou, podle tabulky jich za celou dobu tzv. pandemie zemřelo cca 1.600. Ostatní, co podlehli této nemoci, jsou ve věkové skupině 65+. Tato skupina také nejvíce zatěžuje naše zdravotnictví, které v současné době, jak sami tvrdí, nestačí pečovat o dané nemocné, což je paradoxní, s ohledem na počet zaměstnanců ve zdravotnictví, který jich čítá kolem 300.000 zaměstnanců, přičemž vážně nemocných je kolem 8.000 lidí. Zcela evidentně je v našem zdravotnictví něco shnilého, pokud při takovém počtu zaměstnanců a nemocných kolabuje!

Celý rok měla vláda na to, aby počet lůžek na těchto JIP a ARO odděleních znásobila, rychle rekvalifikovala především současné zdravotní sestry a bratry z méně naplněných oddělení na kvalifikaci zdravotníků na JIP a ARO odděleních. Ta rekvalifikace nezabírá více, než cca 3 týdny, většinou jako asistent již kvalifikované pracovní síly, protože všichni zdravotníci mají prakticky stejné vzdělání, blíže ke specialici se dostanou až v době svého nástupu do zaměstnání. Nic z toho vláda neučinila.

O nesmyslnosti prakticky veškerých vládních opatřeních, vůbec nebudeme diskutovat.

Jak bychom to dělali my?

Být ve vládě, a to podotýkáme předem, tak bychom nikdy nepřipustili vyhlášení nouzového stavu, ani neomezovali osobní svobodu. Pro hejtry, po bitvě je každý generál, ale my nejsme po bitvě a informace nám vláda tajila, proto uvádíme, týden od zveřejnění těchto podstatných skutečností o tom, jaká věková skupina a v jakém procentu je nejvíce zasažena, co bychom dělali až nyní.

Děti a studenti

Ve věkové kategorii 0-15 let zemřely 3 děti. Není informace o tom, zda spíše na jinou chorobu s přidružením čínské chřipky, nebo jenom na důsledky spojené s čínskou chřipkou. Jsou touto nemocí prakticky neohrožené. Veškeré školy by zůstaly otevřené. Školským zaměstnancům bychom poskytli adekvátní ochranné pomůcky, v současné době by byli přednostně očkováni. V případě zvýšeného počtu nákaz u školských zaměstnanců bychom umožnili studentům VŠ pedagogických směrů si vykonat praxi ve školách.

18-65 let

Za celou dobu pandemie zemřelo v této věkové kategorii cca 1.600 občanů. Tedy obdobné množství, kolik jich zemře na běžnou sezónní chřipku, na následky zranění, autonehod apod. Většinově umírají lidé, kteří mají již přidružené zdravotní komplikace, cukrovka, obezita, astma apod. Všeobecně bychom tuto kategorii neomezovali, všeobecně bychom doporučovali používat ochranné pomůcky, například zdravotnické roušky. Zaměstnavatel by měl povinnost vybavit provozovnu desinfekcí na ruce, zvýšit počet toalet, sprch (lze snadno objednat mobilní), zvýšit četnost desinfekční hygieny těchto prostorů, maximálně využívat home office, rozdělit přestávky na několik skupin, aby se v jedné chvíli neshromažďovalo více zaměstnanců třeba v jídelně, než je vhodné.

65+

Zaměřili bychom se na ochranu této skupiny, kde je 92% veškerých úmrtí spojených s čínskou chřipkou, ale za předpokladu dobrovolné účasti. Ve spolupráci se samosprávami bychom jim zajistili dovoz potravin, léků a dalšího zboží domů, zvýšili počty zdravotníků, kteří by je navštěvovali doma, aby nemuseli vůbec vycházet ven. Zřídili bychom jednotnou telefonní linku, kde by senioři získali potřebné informace. Podpořili bychom společnosti na rozvoz potravin, drogistického zboží a léčiv, aby senioři nemuseli platit za jejich dovoz více, než je nutné, nejlépe vůbec nic. Toto bychom přenechali samosprávám, včetně spoluúčasti neziskových společností. Vše by bylo dobrovolné, ale senioři by byli informováni, že v případě, že nebudou chtít těchto služeb využívat, musí počítat s tím, že případná léčba v nemocnici pro ně bude dostupná až poté, co bude dostupná pro skupiny obyvatel 0-65 let, protože jsou jedinou skupinou obyvatel, která nemusí vycházet ven a nemá tak možnost se nakazit.

Domovy seniorů, pečovatelské domovy

V současné době by byl personál taktéž přednostně očkován. Do té doby bychom postupovali na základě doporučení skutečných odborníků, jako je prof. Beran apod. Jsou za nimi celoživotní výsledky skvělé práce, jejich odbornost dosud nebyla využita.

Živnostníci, podnikatelé

Neomezovali bychom žádný provoz, pouze bychom určili prostor, který připadá na 1 zákazníka a žádali jeho dodržování. Toto bychom ovšem nevynucovali, protože jsme přesvědčeni, že lidé mají dost svého rozumu, aby věděli, kam jít a kam ne.

Trasování a testování

Testování by bylo dobrovolné, stejně tak bychom vyžadovali souhlas lidí s trasováním jejich pohybu. Senioři by věděli, že setkání s mladými lidmi pro ně může mít důsledek nákazy a případně i úmrtí na komplikace spojené s čínskou chřipkou. V případě pozitivity občana, by byl v karanténě 10 dnů, zaměstnanci by pobírali 100% platu.

Zaměstnavatel by měl možnost testování zaměstnanců, zcela dobrovolného, náklady na toto testování by si odečetl z obratové daně, kterou v našem programu prosazujeme. Jakékoliv aktivity zaměstnavatelů ke snížení možnosti nákazy jejich zaměstnanců bychom podpořili. Ale podmínkou by byla naprostá dobrovolnost.

Vymezení prodejní doby, vymezení doby pro vycházky

Vymezili bychom prodejní dobu určenou pro nákup pouze nejohroženější skupině obyvatel, tedy 65+, především v dopoledních hodinách na cca 2 hodiny každý den. Je zřejmé, že ne každý senior přistoupí na nabídku samosprávy, aby nemusel vycházet ven. Proto bychom přistoupili k omezení možnosti nákazy i u těchto občanů tím, že bychom jim vymezili časový rámec pro bezpečné nakupování.

Pokud chtějí senioři na procházku, doporučili bychom jim dobu mezi 22:00-04:00 hodin, kdy je venku minimum osob ve věkové kategorii 0-65 let, tedy hrozí minimální riziko jejich nákazy.

Očkování

Podpořili bychom dobrovolné zájemce o očkování, toto by ovšem bylo plně hrazeno občany. Zaměstnavatelé, živnostníci, by měli možnost nechat očkovat své zaměstnance, kteří o to projeví zájem, náklady na očkování by si odečetli z obratové daně.

Právo se nechat očkovat, nebo naopak, nenechat se očkovat, bychom plně respektovali, ale podpořili bychom daňovou úlevou zaměstnavatele, kteří se rozhodnou své zaměstnance, pokud o to projeví zájem, očkovat.

Nepřipustili bychom žádné prokazování lidí, že jsou očkovaní. Nejen u nás, ale ani v EU. Pokud by jakákoliv země EU podmiňovala cesty našich občanů předložením dokladu o jejich očkování, nebo testování, podali bychom na takovou zemi žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva. V případě neúspěchu žaloby bychom inciovali referendum o vystoupení z EU, protože by došlo ke změně přístupových dohod o volném pohybu osob.

 

Covid

Vyhovíme četným žádostem našich přátel, abychom se i my vyjádřili k situaci v zemi v tomto období. Zároveň odpovíme i na vaše nejčastější dotazy.

Nejdříve nám dovolte vám popřát co nejlepší rok 2021. 

Covid-19

Věřte nám, že pokud chcete dělat politiku odpovědně, musíte pracovat s informacemi a to velmi dobře. Ale my tyto informace nemáme, nemáte je vy, nemá je téměř nikdo, vyjma vlády. Jenže politika má být jasná, průhledná, občané mají právo znát všechny informace, které vůbec někoho vedou k tak razantnímu kroku, jako je přijetí "nouzového stavu", který je výjimečným právním aktem, spíše ústavním aktem, který má být přijímán pouze a jenom při bezprostředním ohrožení země a obyvatel. Tato situace tímto ohrožením, to už víme, není. Podle nás vláda zneužila tohoto mimořádného opatření, které ji Ústava ČR umožňuje, ale, podle našeho názoru, ne v této situaci. 

I když chápeme obavy každého jednotlivého občana, stát musí brát v úvahu zájem všech občanů, nikoliv pouze jednotlivců. Těmto jednotlivcům, především z řad skutečně touto nemocí mimořádně ohrožených skupin, má stát poskytnout možnost adekvátní ochrany před nákazou virem SARS-COV-2. Tito občané se ale musí chtít chránit. Není to tak, že stát někoho chrání, nebo jeho službou je někoho chránit před nákazou, stát má pouze vytvářet podmínky pro žití v této zemi, i v této situaci, měl rozšířit kapacity především JIP, ARO, ale i covid-oddělení tak, aby tu nevznikal dojem, že naše zdravotnictví tuto situaci nezvládne. Měl na to 3/4 roku. V této věci neučinil prakticky vůbec nic. 

Stát nemá nikomu cokoliv, co je jinak legální, zakazovat, ať již to je procházka v noci, podnikání, prodej apod. Stát má vytvářet podmínky, nikoliv zneužívat práva a něco zakazovat. Naši podnikatelé by jistě rádi dodrželi pravidla, která by jim umožňovala jejich podnikání, například dezinfekce, roušky ve vnitřních prostorách, social distance 2 m apod. 

V této situaci stát zcela selhal. Otázkou je proč? Všichni vidíme, že ta nemoc nemá ambice nějak výrazně snížit počty obyvatel v zemi, rozumějte - vyhubit nás. Všichni vidíme, že nejvíce postiženými jsou lidé ve starším věku. Všichni vidíme, že mladí nemoc snáší lépe, jak chřipku v sezoně, všichni vidíme, že lidem se vládní akce nelíbí. Ne všem, ale stát tu je pro všechny, ne jenom pro ohrožené. 

Základní otázkou je, kdo se stát prosil o svoji ochranu před nákazou virem SARS-COV-2? Nikdo. Je to absolutní selhání vlády, která účelově zneužila dané nemoci k posílení totalitních praktik v zemi, s cílem vyhrát podzimní volby do Sněmovny. A tzv. Opozice jim k tomu ještě po většinu minulého roku tleskala. 

Odpovědi na vaše otázky

Kdo za tímto projektem stojí?

Vy, my jenom předkládáme návrhy, vy je upravujete, nabízíte jiná řešení, vše je k diskusi, pokud je dodržováno jedno pravidlo, které je zásadní - restart - tedy nemá to být žádná kopie již léty odzkoušených, nefunkčních, kopií. Takže odpovědí je - vy. Ani jeden z nás, co tyto stránky připravujeme, nebudeme ani v případném vedení tohoto hnutí, nebo strany, pokud se najde dostatečný počet případných sympatizantů, nebo členů. Budeme vám nápomocni při tvorbě detailnějšího volebního programu, budeme vám nápomocni ve všech věcech, ve kterých sami budete žádat naši pomoc. Ale Vy budete těmi, kdo toto hnutí, nebo stranu, případně povede do volebního klání. 

S kým byste vytvořili koalici?

S nikým. O tom by rozhodli naši členové, ne my, s kým by vytvářeli případnou koalici, pokud by ji vůbec chtěli vytvářet. 

S čím můžeme pomoci?

Je toho moc, jistě šířit, pokud se vám to líbí, tyto stránky mezi své přátele, jistě se více angažovat, jistě projevit zájem o to, stát se členem tohoto hnutí. S praktickými věcmi - vytvořit sociální platformu na diskuse mezi příznivci a členy, nikoliv FB, TW, ale jenom komunikační diskusní fórum pro příznivce. Nemáme logo, znak, ale také zatím nemáme dostatek zájemců o vstup do hnutí. 

Tak zase někdy příště. 

White lives matter

Světem sociálních sítí, ale i médií, v současné době hýbou aktivity hnutí Black lives matter, kdy příznivci tohoto hnutí rabují, kradou, vypalují domy, napadají jinobarevné lidi, apod. 

Rasimus je reálnou součástí našich životů. V každém z nás je ho "trocha" ukryta. Ale nikoliv black, white, yellow lives matter, ale ALL LIVES MATTER. 

Pokud se někdo schovává pouze za "černou", tak sám dává najevo svůj rasismus. Zameťme si nejdříve před vlastním prahem, dejme našim minoritám stejné příležitosti, jako majoritě. A ne, nemají je, pokud někdo tvrdí, že je mají. Jistě, majorita udělala mnoho chyb v minulosti, stejně tak i minorita v současnosti. 

USA jsou vyspělou demokracií, kde se s rasismem velmi slušně vypořádávají. Black people jsou všude, byl i černošský prezident, jsou v Nejvyšším soudu, na všech postech, rasa, barva pleti, nikoho nezajímá. U nás nejsou Rómové nikde, v Ústavním soudu, Nejvyšším soudu, prostě nikde. 

Takže ALL LIVES MATTER, rasisté z BLACK LIVES MATTER.

Jak dohnat Německo?

Zcela jistě jste si všimli předvolebních hloupých výkřiků předsedy ODS o tom, jak naši zemi dostane do 10-ti nejvyspělejších zemí světa. Psal je pravidelně na Twitteru, tak si je lze snadno dohledat. K tomu je dobré si přečíst jejich nesmyslný program, který je spíše návratem do 19. století, než moderním programem moderní pravicové strany. Abychom použili jejich oblíbené "nálepkování", tak co čekat od neomarxistů z ODS? 

Na Brics.cz byl dnes zveřejněný nový komentář, doporučujeme vám si jej přečíst. Je velmi dobře napsán, tedy i občané, kteří nejsou dotknuti ničím z makroekonomiky, jej snadno pochopí. Pochopí, jakou jsou obětí v politické hře, kterou tu s vámi různé parlamentní strany hrají již téměř 30 let. 

Německo má před námi náskok cca 150 let, což je velmi trpké zjištění. Dalo by se napsat, že za současného stavu volebních preferencí stále stejných stran a hnutí, nedoženeme Německo nikdy. Ten komentář si můžete přečíst ZDE.

My máme řešení, nabízíme jej v našem programu, který je jediným, co je prorůstový pro HDP na občana, což je nazváno "indexem bohatství" občanů dané země, protože se v něm počítá i s různou kupní silou občanů dané země, což znamená, že bere v úvahu i vaši reálnou průměrnou mzdu a množství zboží a služeb, které si za ni můžete koupit. 

Naší prioritou je debyrokratizace země a to drastická. Nabízíme právě podporu stavebního průmyslu, praktickým zrušením nesmyslného stavebního povolení a řízení o něm, které bude nahrazeno praktickou jednou kontrolou při tzv. kolaudaci. Jenom například tento úkon sníží náklady na stavbu o 5-7% celkových nákladů stavebníka. 

Dotací se nezříkáme, psali jsme o tom v minulém článku na našem blogu, ale dotací prorůstových v naší ekonomice, které dají naší zemi směr do budoucnosti. Odmítáme dotace miliardářům, dotace mají být pro zvýšení úrovně bohatství těch, kteří dnes bohatí nejsou. Mají vytvořit podmínky pro lepší vzdělanost národa, pro náročnější a úplné projekty, na kterých se budou podílet naši občané. To přinese zvýšení mezd, platů. 

Máme-li dohnat Německo, poté musíme být lepší. Naším cílem je, aby chtěli němečtí občané pracovat u nás, i kvůli výši mzdy, ne naopak. Toho lze docílit pouze a jenom prorůstovým státním rozpočtem, který jediný zajistí, v průběhu několika let, naši prosperitu. 

 

EU a my

Pouhé členství v EU nám prosperitu nezajistí.

Máme za sebou volby do Evropského parlamentu. V jiných zemích EU se i nadále volí, tak si na výsledky počkáme do 23 hodin. Na sociálních sítích to vypadalo, jako nesmiřitelný boj dvou stran, jedné pro a druhé proti našemu členství v EU. Politické strany se předháněly v nesmyslech, jako je dvojí kvalita potravin, apod. Ne, že by to naše občany netrápilo, ale náš premiér je majitelem, i když nyní skrytým, firem, co na náš jídelní stůl dodávají nejhorší možnou kvalitu potravin. Tak si nejdříve zameťme u nás doma, poté zametejme v EU, nebo souběžně tam zametejme.

Nikdo nezaložil svoji kampaň do těchto voleb na tom, že pouhé naše členství v EU nám prosperitu nezajistí. S prosperitou jde ruku v ruce i blahobyt našich občanů. Politika se totiž nedělá pro vybraný okruh občanů, jako jsou lékaři, učitelé, nebo naopak dělníci, důchodci, děti, dělá se pro všechny. Všichni musí mít užitek z dobře dělané politiky v zemi. 

Základním předpokladem pro blahobyt naší země je účelné a dobré využívaní dotací z EU, ale i našich národních zdrojů. Do zemědělství mají jít dotace pro bio zemědělce, kvůli kvalitě masa, ale i plodin. Ale také kvůli udržitelnosti vody v přírodě, protože není velkým tajemstvím, že spodní vody ubývají právě díky chemickým hnojivům, místo užívání přírodních hnojiv a jejich zaorávání. A na dorovnání nákladů zemědělských producentů, kteří hospodaří s půdou nákladněji, ale pro nás, občany, lépe, patří dotace. 

Stejně tak se dotace mají dostávat malým a středním podnikatelům. Pro zvýšení konkurenceschopnosti, pro výzkum, vývoj, které ruku v ruce přinesou naší zemi zpětný finanční efekt. 

Vedení měst a obcí nemá žádnou představu o budoucnosti jejich města, obce, o jejím zaměření. Mixují se nesmyslné projekty, tu cyklostezky, tu opravy náměstí, tu lavičky, tu kašny, ale nikdo neumí jasně definovat cíle na 5-10 let dopředu, co chce s městem, obcí, docílit. Dovedete si představit, že by mapříklad Liberec a vedení daného města předložilo plán budoucího vývoje, který by byl založený na investicích do výzkumu a vývoje nanotechnologií, který je zde prakticky od samého počátku, který by navázal na vybudování nejmodernějšího výzkumného centra světa právě v této kolébce nanotechnologií, kde by se za pomoci evropských dotací dokázalo přivést nejlepší a nejnadanější vědce a výzkumníky světa, společně se zajištěním ubytovacích kapacit pro ně a jejich rodiny? Víte, jaký by z toho mělo město Liberec profit a jeho občané? 

Dovedete si představit, že by město Brno založilo svoji budoucnost na výzkumu a vývoji IT technologií, pokud je již nyní významným dodavatelem mladých nadějších inženýrů v IT? Co tam nyní dělají, to asi dobře víte sami. Zmar a bída. 

Proč se Krumlov dávno nedokázal stát centrem cestovního ruchu u nás, který by byl podpořen setkáváním občanů a návštěvníků nejen v centru tohoto města, pomocí tzv. sousedských setkání na místech, které by vedení města vybudovalo, kde by bylo možnost si popovídat, zahrát šachy, petanq, pro děti klouzačky, občerstvení, hudba? 

Proč se Mladá Boleslav, nebo Ostravsko, nestalo centrem pro výzkum a vývoj automobilů s alternativním pohonem? Vždyť se tam již nyní odvíjí výroba automobilů. 

EU nám dává pouze příležitost, jak naložit s dotacemi, které pro nás má léta připraveny, a které měly zajistit zvýšení životní úrovně našich občanů a v krátké době se "dotáhnout" k nejvyspělejším zemím EU, jak ekonomicky, tak blahobytem. 

Prošustrovali jsme 15 let možností. Nyní jste rozhodovali ne o tom, zda budeme nadále zahazovat příležitosti, které nám EU poskytovala a poskytuje, ale o tom, zda tu chcete Ariel lepší, či horší. To ovšem vaši kvalitu života, prosperitu, ani blahobyt nezajistí. 

Škoda promarněných šancí. 

Vyzýváme všechny občany této země k reakci

S vážným znepokojením sledujeme poslední vývoj v naší zemi, kdy prokazatelně dochází k nastolení diktatury korporátních fašistů, pod vedením Babiše a Zemana.

Bez ohledu na různorodost politických názorů na vývoj v této zemi, vyzýváme všechny občany této země k akci, která na poslední chvíli znemožní tomuto přechodu k nedemokratickému vedení země, které naši zemi může uvrhnout na další desítky let do izolace a klientelismu. 

Naše svoboda a demokracie je ohrožena! Marie Benešová, která má být novou ministryní spravedlnosti, je synonymem pro mafii, klientelismus, zločin, podvod a krytí takového jednání. Jenom za jejího působení na pozici Nejvyšší státní zástupkyně, dovolila okrást naši zemi o 100 milard Kč z ruského dluhu, kdy tuto krádež realizoval tehdejší premiér Zeman. Za působení této osoby na NSZ nedošlo ke stíhání závažného organizované zločinu, došlo k mnoha zpronevěrám ze strany ministrů tehdejší vlády, včetně jejího předsedy. Za jejího působení došlo k plánování vraždy novinářky. Zeman, který prokazatelně tuto zemi okradl o stovky miliard, díky jejímu působení, nikdy nebyl trestně stíhán! 

Účelem instalace této osoby do "silového" ministerstva spravedlnosti je znemožnit orgánům činným v trestním řízení pokračovat v odhalování závažné tresté činnosti, jakou bezesporu dotační podvody a daňové podvody Babiše jsou. Zde nejde pouze o podvody Babiše, ale i o Kellnera, Novákovou a další podporovatele Babiše.

EU neproplácí dotace Agrofertu, přesto je Agrofert dostává. Platíme je z našich daní, kdy poté chybí miliardy, které jim vyplatíme, na činnost státu, nebo aktuální řešení problémů, jako je nedostatek vody, změna klimatu apod. 

Uzavřením kruhu, nutného pro ovládnutí nejdůležitějších ministerstev, dojde ke zrušení naší svobody a demokracie. 

Pokud studenti dokáží stávkovat kvůli neřešení klimatických změn, toto je stejně důležité pro jejich budoucnost a budoucnost jejich dětí. 

Běžme do ulici a zabraňme nástupu diktatury Babiše a Zemana. Patříme k EU, ne k Rusku, nebo Číně!

Hitler i Gottwald také vyhráli demokratické volby. To jim ovšem nedává právo nám sebrat naši svobodu a demokracii. Braňme se, než bude pozdě!

 

Blahopřání paní Mgr. Čaputové

Blahopřejeme paní Mgr. Čaputové ke zvolení do funkce prezidentky Slovenské republiky.

Jsme přesvědčeni, že občané Slovenské republiky dobře ví, kdo je bude ve funkci prezidenta jejich země nejlépe zastupovat, stejně tak jsme přesvědčeni, že paní Mgr. Čaputová jejich očekávání naplní. 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.