Blog

Vyjádření k církevnímu skandálu

Dlouhodobě se vědělo, že v katolickém prostředí se různí faráři, biskupové, dopouštěli a dopouštějí různých sexuálních napadení věřících. 

Ani nás nepřekvapilo, že orgány činné v trestním řízení nepodnikly žádné adekvátní kroky v těchto podezřeních. V prostředí církví je zcela jistě většina slušných lidí, o tom nepochybujeme, ale na čelních místech, jako je arcibiskupský post, posty biskupů, se koncentruje obrovské procento zločinců, kteří se buď sami dopouštěli, nebo kryli, sexuální násilí na občanech. 

Církve, ani jejich představitelé, nejsou "nadlidé", Policie, Státní zastupitelství, Soudy, by měly okamžitě jednat. Jednání představitelů církví, včetně Papeže, zcela jednoznačně vedlo k zakrývání páchání trestné činnosti, aby v budoucnu došlo k promlčitelnosti těchto trestných činů a nemohly být potrestány. Jedná se o trestný čin, proto je naprosto jednoznačné, aby se zabránilo "odklizení" důkazů, uvalovat vazby na nejvyšší představitele takových církví, kde k danému docházelo, dle svědeckých výpovědí. 

Naše hnutí, v případě vítězství ve volbách, by nechalo plně odkrýt veškeré trestné činy, které páchají představitelé církví, bez ohledu na jejich víru, k čemuž bychom poskytli orgánům činným v trestním řízení veškerou podporu, včetně zákonných úprav. Do té doby, pokud by se prokázalo, že za krytím trestné činnosti jsou aktivity vyvíjené nejen na našem území, ale i z Vatikánu, pokud by se církve nevzdaly svých nároků na "celibát", pokud by církve nepřistoupily k uplatňování základních lidských práv, rovnoprávnosti (kněží budou i ženy), vypověděli bychom mezinárodní smlouvu s Vatikánem, protože takový stát by neměl mít právo u nás nadále páchat bezpráví. Nebudeme tolerovat žádnou diskriminaci, byť pod rouškou rádoby "dobra". Náš postup by byl stejný, bez ohledu na víru, rasu, přesvědčení apod., tedy podle Ústavy. 

Nejvíce nás zaráží skutečnost, že ani nejvyšší představitelé církví nemají mít "čisté ruce". Tomu uděláme konec. 

Studentská stávka

V posledním více než týdnu začali naši studenti stávkovat proti nečinnosti vlády ke klimatickým změnám. Politické strany potřebují jejich volební hlasy, přeci jenom středoškoláci v posledních ročnících již mají volební hlas, tak je „naoko“ přijímají a podporují tyto akce, zároveň, prostřednictvím mnoha členů ve vedení se jim posmívají, posílají je, učit se, nazývají je hlupáky, snadno ovlivnitelné děti apod. A to nejen z ODS, ale i jiných stran.

My si, naopak, jsme vědomi toho, že studenstvo v historických souvislostech bylo vždy nejlepším zastáncem a aktivistou v nejlepších národních zájmech, ať již v době Protektorátu, nebo v jakýchkoliv významných dnech pro naši zemi, například i v listopadu 1989. Jejich hlas je hlasem dobré budoucnosti pro naši zemi. Ano, nemají „zkušenosti“, to je ovšem spíše kladem, než záporem, nejsou totiž obětí zájmových skupin, manipulací, žádných politických lobby. Proto si jejich hlasu velmi vážíme.

Můžeme garantovat, že naše případné vládní angažmá bude velmi důsledně žádat nejen na půdě EU, ale i OSN, aby se vlády ostatních zemí začaly vážně zabývat klimatickými změnami. Zároveň ovšem musíme uvést neoddiskutovatelný fakt. Bude to velice složité, protože tyto klimatické změny, i s ohledem na historické souvislosti, jsou i důsledkem obrovského nárůstu populace na této planetě. Skutečný boj s klimatickými změnami není pouhý boj s emisemi a kupčení s emisními povolenkami. Je nutné prosadit velké množství kroků, které povedou k nápravě. Je nutné zahájit masivní, největší v dějinách lidstva, výsadbu zeleně, stromů, ukončit závislost civilizace na ropě a ropných produktů, jako jsou plasty, zavádět ekologickou dopravu, ekologické bydlení, ale i přesvědčit o omezení spotřeby, apod. Je bezpodmínečně nutné investovat do výzkumu v této oblasti, věnující se ekologické likvidaci odpadů, je nutné přesvědčit chudé země, že ochrana planety je neoddiskutovatelná a podílet se na ní musí všichni lidé na planetě. Bude nutné mluvit o odpovědnosti za naši planetu, osobní odpovědosti. Bude nutné přesvědčit hospodářské giganty, jako jsou USA, Čína, že je i v jejich zájmu skutečný boj s klimatickými změnami.

Na druhou stranu říkáme, nebudeme hovořit se „zelenými extrémisty“, ale s odborníky v této oblasti, z řad vědců a výzkumných pracovníků. To jsou naši partneři.

Ochrana planety Země musí být řešena komplexně, nikoliv dílčími kroky, jako je tomu nyní.

Možnosti života pouze z obnovitelných zdrojů jsou známé. Chceme být vůdčím státem v tomto boji, i ve spolupráci se studenty.

 

 

Nevyhnutelná recidiva bývalých vězňů

Vím o tom, že takové téma je "třaskavinou", ale problém je nutné řešit. Víte o tom, že recidiva bývalých vězňů v ČR (tj. opakování páchání trestné činnosti) je u nás na úrovni 60%! To znamená, že až 60% vězňů je opakovaně soudy trestáno za další trestnou činnost, nejčastěji do 3 let od propuštění z věznice (průměrná délka trestního řízení od počátku k pravomocnému soudnímu rozhodnutí je přitom delší 2 let). Co to znamená, že do 1 roku opět spáchají trestnou činnost.

Za banální trestnou činnost je u nás odsuzováno 30% vězňů, nebo podmíněných trestů. Za banální lze označit dopravní nehodu, neplacení výživného, drobné krádeže, maření výkonu soudního rozhodnutí, apod. Pro příklad uvedu, že neplatič výživného v kriminále nikomu výživné nedoplatí, ale naopak, může se do kriminálu opět dostat. Lidově "kriminál" je místo pro výkon trestu odnětí svobody. 

Proč tomu tak je? V současné době, po 30-ti letech nečinnosti orgánů státu, se začala uplatňovat metoda "otevřených věznic", která, na pozorovaném vzorku vězňů, tedy pouze po roce fungování, zatím neeviduje recidivu. To je ovšem velmi brzy na hodnocení. 

Bývalý vězeň, který sice ve vězení pracoval, zaplatil svůj "pobyt", vydělal i nějaké peníze, opouští věznici s neuvěřitelnou částkou 1.000 Kč. Má možnost se stavit na sociálním odboru, kde mu vyplatí další neuvěřitelnou částku - 1.000 Kč. A s tím, pokud si najde práci, má "přežít" do první výplaty. Tedy nastoupí do práce, pokud ji najde, 1. den v měsíci, výplatu obdrží následující měsíc, běžně k 15. dni v měsíci. Tedy měl by s 2.000 Kč být schopen si uhradit bydlení, potraviny, nezbytné výdaje, po celých 45 dnů. To, že 30 let nám vládnou pitomci, o tom nelze vůbec diskutovat. Samozřejmě má možnost, pokud splní podmínky, požádat sociální odbor o proplacení výdajů na ubytování. Poté již má celé ty 2.000 Kč, k tomu batoh oblečení, který si nese z věznice, a přežít 45 dnů, pokud mu sociální odbor proplatí 100% nákladů na bydlení. To ovšem nebývá obvyklé.

No, co takovému vězni zbývá? Jde a něco ukradne, nejdříve jídlo a alkohol. Tímto poruší "podmínku" a většinou se brzy vrátí do věznice. Co byste dělali vy? Samozřejmě tu budou argumenty, ať mu pomůže rodina, ale on třeba rodinu nemá, nebo se jej rodina zřekla. Nepíšeme rovnou o vrazích, ale o banálních trestných činech, i když ani vrahy z toho nelze „odstranit“. 

A k tomu taková perlička. Vězeň ve věznici pracoval, zaplatil za své "ubytování", našetřil třeba 17.000 Kč. Pokud se domníváte, že tyto peníze, pokud již nikomu nic nedluží, mu při odchodu z věznice jsou, zcela logicky, vyplaceny, tak to se mýlíte. Jsou vypláceny, v pravidelných měsíčních částkách, po dobu nejméně 1 roku. Stát mu tedy "ukradne" jeho výdělek, pošle jej do světa s 2.0000 Kč a hraje divadlo, jak napravil hříšníka. Napadá mě jediné slovo „zlodějina“. A na to, dnes již bývalý, vězeň kouká, jak jej „beztrestně“ stát okrade o jeho, poctivě, vydělané peníze.

Věznice nepatří mezi moderní "výchovná" centra, kde si vězeň může doplnit vzdělání, pracovat, připravovat se na návrat do společnosti. Občas se něco podobného daří aplikovat, ale není to celoplošný způsob „nápravy“ takových hříšníků.

Máme tu celou síť kurátorů, hlupáků, kteří nemyslí, jenom si hledají důvody, možnosti, jak takového „hříšníka“ poslat zpět do vězení. Zdeformovaní lidé. Nenabídne dnes propuštěnému vězni nějaké ubytování, nepomůže mu sehnat peníze ze sociální podpory, ona ani taková pro bývalé vězně není, už vůbec jej nezajímá možnost sehnat takovému bývalému vězni práci. Jenom se musí vězeň pravidelně hlásit, bez ohledu na to, zda není v té době v práci, tito „lidé“ na postech kurátorů totiž nepracují v běžné mimopracovní době, vynucují si, pod hrozbou trestu a zpět nástupu do vězení, nutnost návštěvy v 10 hodin dopoledne. Jsou to státem placení zmetci, naprosto zbyteční, v této situaci.

To je jenom ve zkratce, jak to u nás vypadá. 60% z nich se poté, spíše i rádo, vrátí do věznice. Přeci jenom, nemusí spát „pod mostem“, netrpí hladem, mají teplou vodu, hygienu, i ten společenský život. Sice jsou „za katrem“, ale pořád lepší, než hlady umírat na ulici. To asi pochopí každý. Společnost, většinová, co nebyla nikdy ve věznici uzavřena, tímto trpí. Neziskové organizace se snaží, ale nemají dostatek prostředků, možností, ani zákonných opor, aby tuto situaci nějak mohly změnit.

Náš RestartCR.cz navrhuje, ukončit šikanu bývalých vězňů. Nedovolíme žádat Výpisy z rejstříku trestů. Po ukončení výkonu trestu, nebo podmínečného propuštění, bude záznam z Rejstříku trestů takovému viníkovi vymazán zcela automaticky. Svůj dluh společnosti splatil. Umožníme tak bývalému vězni začít nový život.

Nedovolíme nadále kriminalizovat jednotlivé banální činy. Trestný čin musí být pouze ÚMYSLNÝ, což zabití zcela jistě není, nebo dopravní nehoda, kde není vliv omamných látek, či alkoholu.

Za banální trestnou činnost budou soudy nuceny vynášet rozsudky „domácího vězení“, například do úplného zaplacení škody (v případě krádeží, nebo výživného), stát přistoupí i k exekuci x% ze mzdy takového hříšníka, kterými splatí svůj dluh. Domácí vězení je pomocí elektronických náramků, které umožní hříšnikovi chodit pouze do práce, k lékaři, na nákup. Nic více.

Zajistíme státem hrazené ubytování bývalých vězňů ve standartních typech ubytoven, žádný Interhotel, ale dostupnost tepla, postele, hygieny, kuchyně. A to na dobu do obdržení maximálně 6. výplaty.

Kurátoři budou mít povinnost zajistit bývalým vězňům zaměstnání. Tzn., že stát bude rezervovat určitá zaměstnanecká místa, jako popelář, uklízeč, pomocná síla v kuchyni, hlídač veřejných parkovišť, technické služby měst a obcí. Tato budou sloužit pro „startovací“ zaměstnání bývalých vězňů. Pokud bývalého vězně přijme zpět jeho bývalý zaměstnavatel, se kterým bude kurátor nucen vést osobní jednání, bude to ku prospěchu i bývalého vězně.

Věznice se změní k moderním „výchovným“ zařízením, které budu pracovat s vězni na jejich přípravě k opuštění věznic a zahájení běžného života, bez kriminálních deliktů. Poskytnou se služby psychologů, bude nutné více umožnit návštěvy rodinných příslušníků, vězni si budou moci doplnit vzdělání, budou si moci doplnit například svářečské kurzy, splnit podmínky pro získání řidičského oprávnění na řízení tramvají, autobusů, vlaků, nákladních vozidel, vyskozdvižných vozíků apod.

Přestože chápeme „rozhořčení“ běžných občanů nad postojem k bývalým vězňům, je nezbytně nutné, v zájmu celé společnosti, včetně těch „rozhořčených“ občanů, zajistit plynulý přechod z výkonu trestu k běžnému životu bývalých vězňů, kteří nemají oporu ve svých rodinách a pomoci tak bývalým vězňům řádně se zapojit do společnosti a zamezit tak jejich recidivě. Nikdo z nás nechce nečinně přihlížet k nárůstu bezdomovců, drobné trestné činnosti, nárůstu uživatelů drog a alkoholu, všichni chceme žít v bezpečné zemi a obci. Bývalý vězeň již svůj dluh společnosti splatil. Nelze na něj nadále pohlížet, jako na „bývalého vězně“, ale jako na současného spoluobčana.

 

 

K modernímu státu západního formátu nevedou zákazy, příkazy, nařízení

Moderní stát pro 21. století se nebuduje pomocí zákazů, příkazů, nařízení, ale pomocí kvalitního školství, kvalitní výchovy, především v rodinách, kdy po vzoru západních civilizovaných zemí je nutné přestat "zotročovat" naše občany, umožnit jim dostatečný odpočinek po práci, dostatečnou mzdu, aby mohli svobodně žít. Svoboda je pocit, který buď máme, nebo nemáme. V současné době pocit svobodného občana mít nemůžeme. Je to dáno státní restrikcí, špiclováním, fízlováním, šikanou našich občanů. Velký "vůdce", který vás vede za ručičku, výměnou za různé brebendy, není cestou ke svobodné a prosperující zemi, ale cestou k diktatuře. 

Občan naší země potřebuje ke kvalitnímu životu slušnou mzdu za odvedenou práci, která mu umožní život "střední třídy", živnostníci potřebují minimalizaci státní byrokracie a šikany. Občan musí mít právo se domoci svých oprávněných požadavků, úředníci tu jsou od toho, aby sloužili našim občanům. Stát musí být garantem služeb pro naše občany, kteří jsou jeho klientem. Občan vlastní stát, nikoliv stát vlastní občany. K tomuto cíli směřujeme. 

Mobilní data

Neřeš důsledky, ale příčiny. Příčinou drahých telefonních a datových tarifů operátorů je jejich lobbing, kdy si pomocí úplatků zařídili, že v zemích EU neexistuje Schengenský prostor právě v tomto segmentu. Tímto je omezena konkurence, vznikají kartely, dohody mezi nimi na území především postkomunistických zemí. 

Naše řešení je jednoduché - prosadíme v EU zrušení této diskriminační politiky vůči občanům EU. Vznikne tak možnost našim občanům pořídit si telefonní a mobilní tarif u operátora jiné země, bez důsledků, které jsou nyní. 

Do rozhodnutí EU o zrušení této diskriminační politiky vůči občanům EU, budeme využívat veškeré nátlakové prostředky vůči uplaceným europoslancům a jejich zemím, ve formě použití VETA ve všech případech, které nastanou. 

Do zrušení této diskriminace přijmeme zákon o dalším zdanění "operátorů" a to ve výši cca 50% obratové daně. 

Nedovolíme takový lobbing, který je proti zájmům občanů EU a je porušením pravidel Schengenského prostoru.

O tom, proč jsou mobilní data a tarify tak drahé vám všichni politici této země lžou. 

Sněm ANO

Dnes jsme se z úst agenta STB Babiše dověděli, že ANO opět chce tzv. malý stát, méně byrokracie, šikany občanů i podnikatelů, že to je "hnutí pro všechny", pravděpodobně komunisty a bývalé stbáky. 

Tak zkuste porovnat naši vizi v RestartČR a jejich plácání nesmyslů a lží. Mimochodem, za 6 let, co je agent Bureš člen vlády, bychom měli veškeré reformy dávno ukončené a všichni občanů by dávno pocítili obrovskou míru svobody, demokracie a restart jejich životů. Náš cíl je svobodný, spokojený, občan této země, pro kterého je stát služebníkem, ne tyranem, šikanujícím a zlodějem. Více se dočtete v našem programu.

PS: jistě jste si všimli, že i místo předsedy našeho budoucího hnutí je volné. Můžete jím být i vy, pokud nejvíce oslovíte naše příznivce. 

Stavební řízení po bolševicku

Všimli jste si, že různé, údajně pravicové, strany se předhání, jak zrychlit "stavební řízení"? 

Jedni nabízí "fikci souhlasu", druzí další nesmysly. Všem jde o jediné - udržet maximální počet státních úředníků, nic nezjednodušit, pouze získat na svoji stranu státní zaměstnance, kterých je cca 1 milion a jsou silnou volební základnou. 

Co nabízíme my? Právě debyrokratizaci. V tomto konkrétním případě následující:

Obce mají své Územní plány. Tyto určují, kde bude bytová zástavba, rodinná zástavba, průmyslová zástavba, kde bude podnik pro zábavu občanů, odpočinek apod. Tento Územní plán již nyní prochází připomínkovým řízením za účasti občanů i všech institucí, včetně životního prostředí. 

Náš návrh tedy zní - Územní plán přesně specifikuje požadavky obcí na rozměr, zachování jednotného stavebního rázu, využití. Po jeho schválení stavebník pouze pošle oznámení o zahájení stavby. To, zda dodržel pravidla zkontroluje, při kolaudaci, odborník, jako dosud. Kolaudace nebude nově probíhat přes požární předpisy apod. To je věcí pojišťovny a stavebníka, za jakých podmínek pojišťovna stavbu pojistí. 

Pokud podmínky splnil, může bydlet, podnikat apod. Pokud ne, obec na jeho náklady takovou stavbu zbourá. Prosté a jednoduché.

Porovnejte jejich srandovní návrhy s naším. U nás - jedno oznámení. U nich? Navíc u nás přijde spousta úředníků o práci, mohou jít pracovat do průmyslu, zemědělství, tam, kde je dnes potřeba zaměstnanců. Jde nám o debyrokratizaci! Chceme to nejlepší pro naše občany.

ODS - Konference o digitalizaci

Dnes má ODS konferenci o digitalizaci. Úctyhodný výkon pro rok 2019. To, aby stát skutečně sloužil občanům, není tak složité, jak to podle ODS vypadá. Již dnes máme množství nástrojů a možností, jak si "vynutit", aby stát sloužil našim občanům. Problém je, že politická garnitura, včetně ODS, nikdy nejevila skutečný zájem o změny ku prospěchu našich občanů, ale pouze zájem o své brebendy, korýtka apod. 

Jaká je vize pro 21. století? Prostá a jednoduchá, z našeho pohledu - stát má sloužit našim občanům - vše si zařídíte osobně, korespondenčně, nebo skrze internet, ať již e-mailem, datovou schránkou, nebo skrze elektronický podpis, včetně hlasování ve volbách. Co ODS musí řešit na "ideové" konferenci? 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.