Studentská stávka

V posledním více než týdnu začali naši studenti stávkovat proti nečinnosti vlády ke klimatickým změnám. Politické strany potřebují jejich volební hlasy, přeci jenom středoškoláci v posledních ročnících již mají volební hlas, tak je „naoko“ přijímají a podporují tyto akce, zároveň, prostřednictvím mnoha členů ve vedení se jim posmívají, posílají je, učit se, nazývají je hlupáky, snadno ovlivnitelné děti apod. A to nejen z ODS, ale i jiných stran.

My si, naopak, jsme vědomi toho, že studenstvo v historických souvislostech bylo vždy nejlepším zastáncem a aktivistou v nejlepších národních zájmech, ať již v době Protektorátu, nebo v jakýchkoliv významných dnech pro naši zemi, například i v listopadu 1989. Jejich hlas je hlasem dobré budoucnosti pro naši zemi. Ano, nemají „zkušenosti“, to je ovšem spíše kladem, než záporem, nejsou totiž obětí zájmových skupin, manipulací, žádných politických lobby. Proto si jejich hlasu velmi vážíme.

Můžeme garantovat, že naše případné vládní angažmá bude velmi důsledně žádat nejen na půdě EU, ale i OSN, aby se vlády ostatních zemí začaly vážně zabývat klimatickými změnami. Zároveň ovšem musíme uvést neoddiskutovatelný fakt. Bude to velice složité, protože tyto klimatické změny, i s ohledem na historické souvislosti, jsou i důsledkem obrovského nárůstu populace na této planetě. Skutečný boj s klimatickými změnami není pouhý boj s emisemi a kupčení s emisními povolenkami. Je nutné prosadit velké množství kroků, které povedou k nápravě. Je nutné zahájit masivní, největší v dějinách lidstva, výsadbu zeleně, stromů, ukončit závislost civilizace na ropě a ropných produktů, jako jsou plasty, zavádět ekologickou dopravu, ekologické bydlení, ale i přesvědčit o omezení spotřeby, apod. Je bezpodmínečně nutné investovat do výzkumu v této oblasti, věnující se ekologické likvidaci odpadů, je nutné přesvědčit chudé země, že ochrana planety je neoddiskutovatelná a podílet se na ní musí všichni lidé na planetě. Bude nutné mluvit o odpovědnosti za naši planetu, osobní odpovědosti. Bude nutné přesvědčit hospodářské giganty, jako jsou USA, Čína, že je i v jejich zájmu skutečný boj s klimatickými změnami.

Na druhou stranu říkáme, nebudeme hovořit se „zelenými extrémisty“, ale s odborníky v této oblasti, z řad vědců a výzkumných pracovníků. To jsou naši partneři.

Ochrana planety Země musí být řešena komplexně, nikoliv dílčími kroky, jako je tomu nyní.

Možnosti života pouze z obnovitelných zdrojů jsou známé. Chceme být vůdčím státem v tomto boji, i ve spolupráci se studenty.

 

 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.