Vyjádření k církevnímu skandálu

Dlouhodobě se vědělo, že v katolickém prostředí se různí faráři, biskupové, dopouštěli a dopouštějí různých sexuálních napadení věřících. 

Ani nás nepřekvapilo, že orgány činné v trestním řízení nepodnikly žádné adekvátní kroky v těchto podezřeních. V prostředí církví je zcela jistě většina slušných lidí, o tom nepochybujeme, ale na čelních místech, jako je arcibiskupský post, posty biskupů, se koncentruje obrovské procento zločinců, kteří se buď sami dopouštěli, nebo kryli, sexuální násilí na občanech. 

Církve, ani jejich představitelé, nejsou "nadlidé", Policie, Státní zastupitelství, Soudy, by měly okamžitě jednat. Jednání představitelů církví, včetně Papeže, zcela jednoznačně vedlo k zakrývání páchání trestné činnosti, aby v budoucnu došlo k promlčitelnosti těchto trestných činů a nemohly být potrestány. Jedná se o trestný čin, proto je naprosto jednoznačné, aby se zabránilo "odklizení" důkazů, uvalovat vazby na nejvyšší představitele takových církví, kde k danému docházelo, dle svědeckých výpovědí. 

Naše hnutí, v případě vítězství ve volbách, by nechalo plně odkrýt veškeré trestné činy, které páchají představitelé církví, bez ohledu na jejich víru, k čemuž bychom poskytli orgánům činným v trestním řízení veškerou podporu, včetně zákonných úprav. Do té doby, pokud by se prokázalo, že za krytím trestné činnosti jsou aktivity vyvíjené nejen na našem území, ale i z Vatikánu, pokud by se církve nevzdaly svých nároků na "celibát", pokud by církve nepřistoupily k uplatňování základních lidských práv, rovnoprávnosti (kněží budou i ženy), vypověděli bychom mezinárodní smlouvu s Vatikánem, protože takový stát by neměl mít právo u nás nadále páchat bezpráví. Nebudeme tolerovat žádnou diskriminaci, byť pod rouškou rádoby "dobra". Náš postup by byl stejný, bez ohledu na víru, rasu, přesvědčení apod., tedy podle Ústavy. 

Nejvíce nás zaráží skutečnost, že ani nejvyšší představitelé církví nemají mít "čisté ruce". Tomu uděláme konec. 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.