Stavební řízení po bolševicku

Všimli jste si, že různé, údajně pravicové, strany se předhání, jak zrychlit "stavební řízení"? 

Jedni nabízí "fikci souhlasu", druzí další nesmysly. Všem jde o jediné - udržet maximální počet státních úředníků, nic nezjednodušit, pouze získat na svoji stranu státní zaměstnance, kterých je cca 1 milion a jsou silnou volební základnou. 

Co nabízíme my? Právě debyrokratizaci. V tomto konkrétním případě následující:

Obce mají své Územní plány. Tyto určují, kde bude bytová zástavba, rodinná zástavba, průmyslová zástavba, kde bude podnik pro zábavu občanů, odpočinek apod. Tento Územní plán již nyní prochází připomínkovým řízením za účasti občanů i všech institucí, včetně životního prostředí. 

Náš návrh tedy zní - Územní plán přesně specifikuje požadavky obcí na rozměr, zachování jednotného stavebního rázu, využití. Po jeho schválení stavebník pouze pošle oznámení o zahájení stavby. To, zda dodržel pravidla zkontroluje, při kolaudaci, odborník, jako dosud. Kolaudace nebude nově probíhat přes požární předpisy apod. To je věcí pojišťovny a stavebníka, za jakých podmínek pojišťovna stavbu pojistí. 

Pokud podmínky splnil, může bydlet, podnikat apod. Pokud ne, obec na jeho náklady takovou stavbu zbourá. Prosté a jednoduché.

Porovnejte jejich srandovní návrhy s naším. U nás - jedno oznámení. U nich? Navíc u nás přijde spousta úředníků o práci, mohou jít pracovat do průmyslu, zemědělství, tam, kde je dnes potřeba zaměstnanců. Jde nám o debyrokratizaci! Chceme to nejlepší pro naše občany.

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.