Best in Covid, aneb, co bychom dělali my, kdybychom byli ve vládě

Best in covid

Téměř nečinně, s otevřenou pusou, přihlížíme k likvidaci naší země v rukách současné vlády, ale i opozice, která ji v tom podporuje. Nejenže nesouhlasíme s vyhlášeným nouzovým stavem, protože je podle nás neústavní, nemá žádné opodstatnění, jedná se o zneužití moci, ale ještě s horším pocitem sledujeme nástup totality k moci, její upevňování a nesmyslnost jednání v každém jednotlivém kroku, co v této době činí.

Podle tabulky úmrtí, kterou zveřejnil portál Novinky, je nepochybné, že nejvíce ohroženou skupinou obyvatel nemocí Covid-19 (budeme ji nazývat čínská chřipka) je skupina obyvatel ve věku 65+. Tabulka je ZDE.

Ve věku 0-65 let jsou obyvatelé touto nemocí ohroženi asi jako dopravními nehodami, zraněním s následky smrti, sezónní chřipkou, podle tabulky jich za celou dobu tzv. pandemie zemřelo cca 1.600. Ostatní, co podlehli této nemoci, jsou ve věkové skupině 65+. Tato skupina také nejvíce zatěžuje naše zdravotnictví, které v současné době, jak sami tvrdí, nestačí pečovat o dané nemocné, což je paradoxní, s ohledem na počet zaměstnanců ve zdravotnictví, který jich čítá kolem 300.000 zaměstnanců, přičemž vážně nemocných je kolem 8.000 lidí. Zcela evidentně je v našem zdravotnictví něco shnilého, pokud při takovém počtu zaměstnanců a nemocných kolabuje!

Celý rok měla vláda na to, aby počet lůžek na těchto JIP a ARO odděleních znásobila, rychle rekvalifikovala především současné zdravotní sestry a bratry z méně naplněných oddělení na kvalifikaci zdravotníků na JIP a ARO odděleních. Ta rekvalifikace nezabírá více, než cca 3 týdny, většinou jako asistent již kvalifikované pracovní síly, protože všichni zdravotníci mají prakticky stejné vzdělání, blíže ke specialici se dostanou až v době svého nástupu do zaměstnání. Nic z toho vláda neučinila.

O nesmyslnosti prakticky veškerých vládních opatřeních, vůbec nebudeme diskutovat.

Jak bychom to dělali my?

Být ve vládě, a to podotýkáme předem, tak bychom nikdy nepřipustili vyhlášení nouzového stavu, ani neomezovali osobní svobodu. Pro hejtry, po bitvě je každý generál, ale my nejsme po bitvě a informace nám vláda tajila, proto uvádíme, týden od zveřejnění těchto podstatných skutečností o tom, jaká věková skupina a v jakém procentu je nejvíce zasažena, co bychom dělali až nyní.

Děti a studenti

Ve věkové kategorii 0-15 let zemřely 3 děti. Není informace o tom, zda spíše na jinou chorobu s přidružením čínské chřipky, nebo jenom na důsledky spojené s čínskou chřipkou. Jsou touto nemocí prakticky neohrožené. Veškeré školy by zůstaly otevřené. Školským zaměstnancům bychom poskytli adekvátní ochranné pomůcky, v současné době by byli přednostně očkováni. V případě zvýšeného počtu nákaz u školských zaměstnanců bychom umožnili studentům VŠ pedagogických směrů si vykonat praxi ve školách.

18-65 let

Za celou dobu pandemie zemřelo v této věkové kategorii cca 1.600 občanů. Tedy obdobné množství, kolik jich zemře na běžnou sezónní chřipku, na následky zranění, autonehod apod. Většinově umírají lidé, kteří mají již přidružené zdravotní komplikace, cukrovka, obezita, astma apod. Všeobecně bychom tuto kategorii neomezovali, všeobecně bychom doporučovali používat ochranné pomůcky, například zdravotnické roušky. Zaměstnavatel by měl povinnost vybavit provozovnu desinfekcí na ruce, zvýšit počet toalet, sprch (lze snadno objednat mobilní), zvýšit četnost desinfekční hygieny těchto prostorů, maximálně využívat home office, rozdělit přestávky na několik skupin, aby se v jedné chvíli neshromažďovalo více zaměstnanců třeba v jídelně, než je vhodné.

65+

Zaměřili bychom se na ochranu této skupiny, kde je 92% veškerých úmrtí spojených s čínskou chřipkou, ale za předpokladu dobrovolné účasti. Ve spolupráci se samosprávami bychom jim zajistili dovoz potravin, léků a dalšího zboží domů, zvýšili počty zdravotníků, kteří by je navštěvovali doma, aby nemuseli vůbec vycházet ven. Zřídili bychom jednotnou telefonní linku, kde by senioři získali potřebné informace. Podpořili bychom společnosti na rozvoz potravin, drogistického zboží a léčiv, aby senioři nemuseli platit za jejich dovoz více, než je nutné, nejlépe vůbec nic. Toto bychom přenechali samosprávám, včetně spoluúčasti neziskových společností. Vše by bylo dobrovolné, ale senioři by byli informováni, že v případě, že nebudou chtít těchto služeb využívat, musí počítat s tím, že případná léčba v nemocnici pro ně bude dostupná až poté, co bude dostupná pro skupiny obyvatel 0-65 let, protože jsou jedinou skupinou obyvatel, která nemusí vycházet ven a nemá tak možnost se nakazit.

Domovy seniorů, pečovatelské domovy

V současné době by byl personál taktéž přednostně očkován. Do té doby bychom postupovali na základě doporučení skutečných odborníků, jako je prof. Beran apod. Jsou za nimi celoživotní výsledky skvělé práce, jejich odbornost dosud nebyla využita.

Živnostníci, podnikatelé

Neomezovali bychom žádný provoz, pouze bychom určili prostor, který připadá na 1 zákazníka a žádali jeho dodržování. Toto bychom ovšem nevynucovali, protože jsme přesvědčeni, že lidé mají dost svého rozumu, aby věděli, kam jít a kam ne.

Trasování a testování

Testování by bylo dobrovolné, stejně tak bychom vyžadovali souhlas lidí s trasováním jejich pohybu. Senioři by věděli, že setkání s mladými lidmi pro ně může mít důsledek nákazy a případně i úmrtí na komplikace spojené s čínskou chřipkou. V případě pozitivity občana, by byl v karanténě 10 dnů, zaměstnanci by pobírali 100% platu.

Zaměstnavatel by měl možnost testování zaměstnanců, zcela dobrovolného, náklady na toto testování by si odečetl z obratové daně, kterou v našem programu prosazujeme. Jakékoliv aktivity zaměstnavatelů ke snížení možnosti nákazy jejich zaměstnanců bychom podpořili. Ale podmínkou by byla naprostá dobrovolnost.

Vymezení prodejní doby, vymezení doby pro vycházky

Vymezili bychom prodejní dobu určenou pro nákup pouze nejohroženější skupině obyvatel, tedy 65+, především v dopoledních hodinách na cca 2 hodiny každý den. Je zřejmé, že ne každý senior přistoupí na nabídku samosprávy, aby nemusel vycházet ven. Proto bychom přistoupili k omezení možnosti nákazy i u těchto občanů tím, že bychom jim vymezili časový rámec pro bezpečné nakupování.

Pokud chtějí senioři na procházku, doporučili bychom jim dobu mezi 22:00-04:00 hodin, kdy je venku minimum osob ve věkové kategorii 0-65 let, tedy hrozí minimální riziko jejich nákazy.

Očkování

Podpořili bychom dobrovolné zájemce o očkování, toto by ovšem bylo plně hrazeno občany. Zaměstnavatelé, živnostníci, by měli možnost nechat očkovat své zaměstnance, kteří o to projeví zájem, náklady na očkování by si odečetli z obratové daně.

Právo se nechat očkovat, nebo naopak, nenechat se očkovat, bychom plně respektovali, ale podpořili bychom daňovou úlevou zaměstnavatele, kteří se rozhodnou své zaměstnance, pokud o to projeví zájem, očkovat.

Nepřipustili bychom žádné prokazování lidí, že jsou očkovaní. Nejen u nás, ale ani v EU. Pokud by jakákoliv země EU podmiňovala cesty našich občanů předložením dokladu o jejich očkování, nebo testování, podali bychom na takovou zemi žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva. V případě neúspěchu žaloby bychom inciovali referendum o vystoupení z EU, protože by došlo ke změně přístupových dohod o volném pohybu osob.

 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.