Covid

Vyhovíme četným žádostem našich přátel, abychom se i my vyjádřili k situaci v zemi v tomto období. Zároveň odpovíme i na vaše nejčastější dotazy.

Nejdříve nám dovolte vám popřát co nejlepší rok 2021. 

Covid-19

Věřte nám, že pokud chcete dělat politiku odpovědně, musíte pracovat s informacemi a to velmi dobře. Ale my tyto informace nemáme, nemáte je vy, nemá je téměř nikdo, vyjma vlády. Jenže politika má být jasná, průhledná, občané mají právo znát všechny informace, které vůbec někoho vedou k tak razantnímu kroku, jako je přijetí "nouzového stavu", který je výjimečným právním aktem, spíše ústavním aktem, který má být přijímán pouze a jenom při bezprostředním ohrožení země a obyvatel. Tato situace tímto ohrožením, to už víme, není. Podle nás vláda zneužila tohoto mimořádného opatření, které ji Ústava ČR umožňuje, ale, podle našeho názoru, ne v této situaci. 

I když chápeme obavy každého jednotlivého občana, stát musí brát v úvahu zájem všech občanů, nikoliv pouze jednotlivců. Těmto jednotlivcům, především z řad skutečně touto nemocí mimořádně ohrožených skupin, má stát poskytnout možnost adekvátní ochrany před nákazou virem SARS-COV-2. Tito občané se ale musí chtít chránit. Není to tak, že stát někoho chrání, nebo jeho službou je někoho chránit před nákazou, stát má pouze vytvářet podmínky pro žití v této zemi, i v této situaci, měl rozšířit kapacity především JIP, ARO, ale i covid-oddělení tak, aby tu nevznikal dojem, že naše zdravotnictví tuto situaci nezvládne. Měl na to 3/4 roku. V této věci neučinil prakticky vůbec nic. 

Stát nemá nikomu cokoliv, co je jinak legální, zakazovat, ať již to je procházka v noci, podnikání, prodej apod. Stát má vytvářet podmínky, nikoliv zneužívat práva a něco zakazovat. Naši podnikatelé by jistě rádi dodrželi pravidla, která by jim umožňovala jejich podnikání, například dezinfekce, roušky ve vnitřních prostorách, social distance 2 m apod. 

V této situaci stát zcela selhal. Otázkou je proč? Všichni vidíme, že ta nemoc nemá ambice nějak výrazně snížit počty obyvatel v zemi, rozumějte - vyhubit nás. Všichni vidíme, že nejvíce postiženými jsou lidé ve starším věku. Všichni vidíme, že mladí nemoc snáší lépe, jak chřipku v sezoně, všichni vidíme, že lidem se vládní akce nelíbí. Ne všem, ale stát tu je pro všechny, ne jenom pro ohrožené. 

Základní otázkou je, kdo se stát prosil o svoji ochranu před nákazou virem SARS-COV-2? Nikdo. Je to absolutní selhání vlády, která účelově zneužila dané nemoci k posílení totalitních praktik v zemi, s cílem vyhrát podzimní volby do Sněmovny. A tzv. Opozice jim k tomu ještě po většinu minulého roku tleskala. 

Odpovědi na vaše otázky

Kdo za tímto projektem stojí?

Vy, my jenom předkládáme návrhy, vy je upravujete, nabízíte jiná řešení, vše je k diskusi, pokud je dodržováno jedno pravidlo, které je zásadní - restart - tedy nemá to být žádná kopie již léty odzkoušených, nefunkčních, kopií. Takže odpovědí je - vy. Ani jeden z nás, co tyto stránky připravujeme, nebudeme ani v případném vedení tohoto hnutí, nebo strany, pokud se najde dostatečný počet případných sympatizantů, nebo členů. Budeme vám nápomocni při tvorbě detailnějšího volebního programu, budeme vám nápomocni ve všech věcech, ve kterých sami budete žádat naši pomoc. Ale Vy budete těmi, kdo toto hnutí, nebo stranu, případně povede do volebního klání. 

S kým byste vytvořili koalici?

S nikým. O tom by rozhodli naši členové, ne my, s kým by vytvářeli případnou koalici, pokud by ji vůbec chtěli vytvářet. 

S čím můžeme pomoci?

Je toho moc, jistě šířit, pokud se vám to líbí, tyto stránky mezi své přátele, jistě se více angažovat, jistě projevit zájem o to, stát se členem tohoto hnutí. S praktickými věcmi - vytvořit sociální platformu na diskuse mezi příznivci a členy, nikoliv FB, TW, ale jenom komunikační diskusní fórum pro příznivce. Nemáme logo, znak, ale také zatím nemáme dostatek zájemců o vstup do hnutí. 

Tak zase někdy příště. 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.