Copak se to děje?

Dalo by se to nazvat rubrikou - Nad dopisy diváků - v tomto případě čtenářů.

Naše stránky vznikly, jako alternativa k současné politické a společenské situaci, asi byste mohli očekávat něco jiného, než je postup vlády a opozice, která s postupem vlády, de facto, souhlasí.

V současné době dochází k uvolnění totalitních praktik, horších než za Protektorátu, a konečně se můžeme jít ostříhat, koupit si obuv apod. Ale! Nemuselo k tomu vůbec dojít, pokud by vláda ČR postupovala v souladu s naším doporučením, tedy, chránit ohrožené, neohroženým ponechat volnost. Více si přečtete v komentáři - Jak bychom to dělali my, být u moci. 

I přesto na nás zaútočilo nebývalé množství čtenářů, prý, jak si to představujeme, diskriminovat "jenom" část obyvatel apod. Děkujeme za jejich připomínky. Kdyby si více lépe přečetli náš kometář, dospěli by k názoru, jako naprostá většina našich čtenářů, že náš návrh řešení byl podmíněn souhlasem dotčených. Asi je již zvykem, že lidé jsou ochotni se podřídit totalitním nařízením, nejsou ochotni se rozhodovat sami, z toho vyplývá obrovské množství reakcí, které jsme obdrželi. 

Naše stránky jsou určeny všem, ať již příznivcům, nebo odpůrcům, ale, odpůrci by měli pochopit, že my zastáváme svobodu a demokracii, nic více, nic méně. Jistě, chcete totalitu, my ne! Jistě, chcete "ochranu státu", my ne! Jistě, chcete svobodu a demokracii, ale toho nejde docílit bez bezmezné ochrany osobních svobod. Je potřeba si vybrat. 

Nyní se naše země ocitá na křižovatce, která nadále bude určovat směr, buď směrem k totalitě, nebo směrem k totalitě. Jistě, cesta ke svobodě je složitější, ale úspěšnější, docílíme svobody, cesta k totalitě je jednodušší, stačí kývnout a je tu hned. Totalita je snažší cesta, svoboda a demokracie je cesta složitější, tak tomu bylo vždy. 

Nechceme nové Novotné, Husáky, Gottwaldy, Zápotocké, chceme nové Masaryky. A právě proto jste s námi. 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.