EU a my

Pouhé členství v EU nám prosperitu nezajistí.

Máme za sebou volby do Evropského parlamentu. V jiných zemích EU se i nadále volí, tak si na výsledky počkáme do 23 hodin. Na sociálních sítích to vypadalo, jako nesmiřitelný boj dvou stran, jedné pro a druhé proti našemu členství v EU. Politické strany se předháněly v nesmyslech, jako je dvojí kvalita potravin, apod. Ne, že by to naše občany netrápilo, ale náš premiér je majitelem, i když nyní skrytým, firem, co na náš jídelní stůl dodávají nejhorší možnou kvalitu potravin. Tak si nejdříve zameťme u nás doma, poté zametejme v EU, nebo souběžně tam zametejme.

Nikdo nezaložil svoji kampaň do těchto voleb na tom, že pouhé naše členství v EU nám prosperitu nezajistí. S prosperitou jde ruku v ruce i blahobyt našich občanů. Politika se totiž nedělá pro vybraný okruh občanů, jako jsou lékaři, učitelé, nebo naopak dělníci, důchodci, děti, dělá se pro všechny. Všichni musí mít užitek z dobře dělané politiky v zemi. 

Základním předpokladem pro blahobyt naší země je účelné a dobré využívaní dotací z EU, ale i našich národních zdrojů. Do zemědělství mají jít dotace pro bio zemědělce, kvůli kvalitě masa, ale i plodin. Ale také kvůli udržitelnosti vody v přírodě, protože není velkým tajemstvím, že spodní vody ubývají právě díky chemickým hnojivům, místo užívání přírodních hnojiv a jejich zaorávání. A na dorovnání nákladů zemědělských producentů, kteří hospodaří s půdou nákladněji, ale pro nás, občany, lépe, patří dotace. 

Stejně tak se dotace mají dostávat malým a středním podnikatelům. Pro zvýšení konkurenceschopnosti, pro výzkum, vývoj, které ruku v ruce přinesou naší zemi zpětný finanční efekt. 

Vedení měst a obcí nemá žádnou představu o budoucnosti jejich města, obce, o jejím zaměření. Mixují se nesmyslné projekty, tu cyklostezky, tu opravy náměstí, tu lavičky, tu kašny, ale nikdo neumí jasně definovat cíle na 5-10 let dopředu, co chce s městem, obcí, docílit. Dovedete si představit, že by mapříklad Liberec a vedení daného města předložilo plán budoucího vývoje, který by byl založený na investicích do výzkumu a vývoje nanotechnologií, který je zde prakticky od samého počátku, který by navázal na vybudování nejmodernějšího výzkumného centra světa právě v této kolébce nanotechnologií, kde by se za pomoci evropských dotací dokázalo přivést nejlepší a nejnadanější vědce a výzkumníky světa, společně se zajištěním ubytovacích kapacit pro ně a jejich rodiny? Víte, jaký by z toho mělo město Liberec profit a jeho občané? 

Dovedete si představit, že by město Brno založilo svoji budoucnost na výzkumu a vývoji IT technologií, pokud je již nyní významným dodavatelem mladých nadějších inženýrů v IT? Co tam nyní dělají, to asi dobře víte sami. Zmar a bída. 

Proč se Krumlov dávno nedokázal stát centrem cestovního ruchu u nás, který by byl podpořen setkáváním občanů a návštěvníků nejen v centru tohoto města, pomocí tzv. sousedských setkání na místech, které by vedení města vybudovalo, kde by bylo možnost si popovídat, zahrát šachy, petanq, pro děti klouzačky, občerstvení, hudba? 

Proč se Mladá Boleslav, nebo Ostravsko, nestalo centrem pro výzkum a vývoj automobilů s alternativním pohonem? Vždyť se tam již nyní odvíjí výroba automobilů. 

EU nám dává pouze příležitost, jak naložit s dotacemi, které pro nás má léta připraveny, a které měly zajistit zvýšení životní úrovně našich občanů a v krátké době se "dotáhnout" k nejvyspělejším zemím EU, jak ekonomicky, tak blahobytem. 

Prošustrovali jsme 15 let možností. Nyní jste rozhodovali ne o tom, zda budeme nadále zahazovat příležitosti, které nám EU poskytovala a poskytuje, ale o tom, zda tu chcete Ariel lepší, či horší. To ovšem vaši kvalitu života, prosperitu, ani blahobyt nezajistí. 

Škoda promarněných šancí. 

Kontaktujte nás

Aktuální problémy

Koronavirus

Kolik vám je prosím let, že tak tleskáte někomu, kdo vám říká, jak si máte mýt ruce, kolikrát denně, že máte mít na obličeji placebo, které vás neochrání? Opravdu si nejste schopni toto dělat sami, bez toho, abyste tleskali nějakým státním šikanujícím nařízením? 

Největší problémy naší země

Naši zemi musíme vrátit na přední místa západních civilizací. Za posledních 30 let se naše země stala zemí, ve které se lidem nelíbí, elity národa utíkají do zahraničí, mladí, vzdělaní lidé taktéž. Přestože země ekonomicky prosperuje, kvalita života lidí se znatelně nezvýšila. Panuje zde značná...

Naše vize

V této rubrice nejsou žádné články.

Program

V této rubrice nejsou žádné články.